Please wait...

ziekteverzuim

Het digitaal in kaart brengen van ziekteverzuim

  • 0

Ziekteverzuim is op zich geen prettig woord. Elke werknemer wordt wel eens ziek, maar weinigen zullen hun lichamelijke of mentale staat aan de grote klok hangen.

Toch is het voor de werkgevers belangrijk om het welzijn van werknemers vast te leggen, zodat ze de nodige voorbereidingen en maatregelen kunnen treffen. Hoe kunnen werkgevers dit inzichtelijk maken? Paul Kanbier, directeur van softwarebedrijf Compasity, vertelt over de voordelen van hun verzuimoplossingen om het overzicht te bewaren en de kosten te minimaliseren.

Waar wordt ziekteverzuim meestal door veroorzaakt?

“Ziekteverzuim heeft verschillende oorzaken, maar een griepje of verkoudheid is vaak al na een paar dagen over. Het wordt pas echt problematisch als het om een langdurig verzuim gaat. Met welke klachten loopt de werknemer rond? Wanneer is hij/zij voor de laatste keer bij een bedrijfsarts geweest?

Het is belangrijk om het welzijn van het personeel goed op te volgen en te documenteren, maar dit is vaak een tijdrovend proces. Een geautomatiseerd systeem waarin je alle informatie kan verzamelen is dan de ideale uitkomst.”

 

Leave a Comments

 

Your email is safe with us.
*
*