Please wait...

verzuimapplicatie

De 9 grote voordelen van een moderne verzuimapplicatie

  • 0

Stel: je bent als arbodienst op zoek naar een nieuwe verzuimapplicatie voor preventie- en verzuimbegeleiding. Bestaat je shortlist dan uitsluitend uit de ‘usual suspects’ die al jaren actief zijn in deze markt? Of ga je op zoek naar de 9 grootste voordelen van een moderne applicatie?

Standaard verzuimapplicatie, maatwerk inrichting

Iedere arbodienst wil graag op z’n eigen manier met een verzuimapplicatie werken. Daarom bouwde Compasity een basis workflow, die per arbodienst op maat wordt ingericht. Bel je een zieke medewerker na twee dagen of na zes weken? Stuur je wel of geen fruitmand na bepaalde tijd? Verder kan het platform dankzij de open architectuur worden uitgebreid met maatwerk, zonder daarvoor aan de basis te hoeven raken.

Snelle implementatie

Je wil geen maanden of jaren wachten voordat je nieuwe verzuimapplicatie gebouwd, ingericht en getest is voordat je live gaat, toch? Elk uitstel zorgt ervoor dat het langer duurt voordat je van de voordelen van de nieuwe omgeving gebruik kunt maken. Door de SCRUM-opbouw en implementatiemethodiek kunnen we binnen een maand live gaan, inclusief volledige migratie.

Modulaire opbouw

Betaal alleen voor wat je nodig hebt en vervang geen bestaande systemen die het nog prima doen. Dat waren onze uitgangspunten bij de ontwikkeling. Daarom hebben we gekeken waar we meerwaarde kunnen leveren op het bestaande IT-landschap van arbodiensten door middel van koppelingen en integraties. Door de modulaire opbouw neem je alleen af waar jij behoefte aan hebt. Gebruik je bijvoorbeeld al HRM-systeem voor ziekmeldingen? Dan zorgt ons systeem voor de aansluiting met het arboproces en dat je voldoet aan de wetgeving.

Security en privacy

Wettelijke bewaartermijnen, privacywetgeving (denk maar aan de AVG, de media stonden en staan er bol van), verantwoord ondernemen, bewaking van medische gegevens, naadloze security en privacy: het zijn allemaal keiharde randvoorwaarden voor een moderne organisatie. Daarom bieden we zaken als encryptie en two factor authentication en zijn we ISO 27001 gecertificeerd.

Inzageplicht

Security is belangrijk. Maar je kan niet alleen alles dicht timmeren, want als arbodienst heb je ook een inzageplicht naar werknemers toe. Daarom ontwikkelden we een werknemersportaal waarmee je inzage krijgt in je eigen dossier. Het gaat hier niet om medische, maar wel privacygevoelige informatie. Door de opzet van het systeem kan je nooit meer informatie delen dan wettelijk mag – want dat zou een datalek betekenen.

Innovatie

Soms is het simpelweg noodzakelijk om over te stappen naar een andere verzuimapplicatie. Maar zou het niet veel mooier zijn als je bestaande applicatie naadloos met je behoefte meegroeit? Wij sleutelen continu aan ons product, niet alleen door wijzingen in wet- en regelgeving, maar ook door ontwikkelingen in de markt en input van onze klanten. We grijpen elke kans tot vernieuwing aan, waar deze ook vandaan komt.

Open architectuur

In een moderne ICT-omgeving moet je systemen snel en eenvoudig kunnen koppelen. Door het combineren van informatie ontstaan nieuwe informatie en inzichten, wat meer waarde oplevert voor alle betrokkenen. Wij koppelen onze verzuimapplicatie met alle systemen die op basis van XML en de SIVI standaard werken. Samen naar de wereld van big data, meta informatie en intelligente profielen!

Moderne technologie

Moderne software wordt gebouwd met behulp van moderne technologie en die ontwikkelingen in de ICT-markt gaan razendsnel. Wij vertrouwen op Oracle technologie. De front-end is gebouwd in Oracle APEX waarmee webapplicaties snel worden ontwikkeld. De feitelijke software draait in de Oracle cloud en de data wordt opgeslagen in een Oracle database. Voeg daaraan een tussenlaag van PL/SQL, Java en de Talend ETL-tool toe en het plaatje is compleet. Complex? Voor ons niet, maar wij zijn dan ook techneuten. Wel met een hoge dosis EQ. Efficiënt? Jazeker! We bouwden hiermee een ongelofelijk effectieve omgeving om snelheid in ontwikkeling te brengen en houden.

Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijke software biedt alleen de informatie en interface die de gebruiker op dat moment nodig heeft. Daarom gingen wij terug naar de eenvoud: we tonen alleen de functionaliteit die nodig is. Het gevolg: gebruikers zijn sneller productief met de verzuimapplicatie, er is minder kans op fouten en minder druk op support. Kortom: maximale ondersteuning in het verzuimbeheer.

 

Leave a Comments

 

Your email is safe with us.
*
*