Please wait...

preventie- en verzuimbeheer

Hoe krijg je preventie- en verzuimbeheer onder controle?

  • 0

Veel organisaties gebruiken losse systemen voor verschillende aspecten van hun HR- en verzuimbeleid. In de praktijk betekent dat meestal onvoldoende inzicht en tools om preventie- en verzuimbeheer echt onder controle te brengen en houden. Wij leggen graag uit wat hiervan de oorzaken zijn en hoe je dit oplost voor jouw organisatie.

Preventie- en verzuimbeheer uitdagingen

Het gebruik van verschillende, slecht op elkaar aangesloten systemen levert een aantal uitdagingen rond preventie- en verzuimbeheer op. Dossiers en dossierstukken, inclusief privacygevoelige informatie en NAW-gegevens, worden op meerdere plaatsen vastgelegd en bewaard. Wanneer er wijzigingen zijn, moet je deze overal handmatig doorvoeren wat (te) veel tijd kost en bovendien foutgevoelig is. In de praktijk zien we dat naast de systemen vaak informatie in Excel-bestanden vastliggen, wat vanuit AVG/privacy-oogpunt een absolute ‘no go’ is. Je creëert beperkt overall inzicht omdat informatie verspreid staat, processen zijn niet volledig onder controle en je kan geen uniforme afhandeling garanderen.

Hoe krijg je dit onder controle?

Het belangrijkste aspect is het centraal, correct, eenduidig en uniform vastleggen van informatie en dit vervolgens selectief kunnen delen met medewerkers, de bedrijfsarts, HR-medewerkers, etc. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat je de veiligheid en vertrouwelijkheid van de informatie moet waarborgen. Het management moet bijvoorbeeld wel inzicht hebben in trends en ontwikkelingen op het gebied van ziekteverzuim, maar mag geen toegang krijgen tot medische gegevens van individuele medewerkers. Het volledige proces van ziekmelding tot re-integratie moet worden ondersteund.

Welk systeem kies je dan?

Er zijn verschillende manieren om dit vanuit IT-perspectief op te lossen. Ons advies: investeer in een bestaande oplossing waarmee je de brug slaat tussen je bestaande systemen. Om die reden ontwikkelden wij VERZUIMCOACH. Dit verzuimsysteem werkt naadloos samen met veelgebruikte HR-pakketten zoals AFAS, SAP, Raet en NMBRS. Via SIVI-koppelingen wisselen wij verzuiminformatie, medewerker gegevens, notities en documenten uit met andere systemen, waardoor het proces volledig onder controle is en jij maximaal inzicht krijgt. Binnen deze oplossing zetten wij de medewerker technisch centraal, zodat er geen dubbele data in systemen staat. Hierbij blijf je gewoon in je eigen HR-systeem werken, zonder in te loggen in de systemen van de Arbodienst.

De voordelen van VERZUIMCOACH

Digitaal preventie- en verzuimbeheer met VERZUIMCOACH betekent: re-integratie en preventie in 1, scheiding van medische en niet-medische data en voldoen aan wet- en regelgeving. En dat alles als naadloze en flexibele aanvulling op je IT-omgeving. Dat bieden en beheren wij als ISO 27001 gecertificeerd bedrijf.

Wil jij ook meer controle over preventie en verzuimbeheer? Neem dan gerust contact met ons op!  

 

 

 

 

Leave a Comments

 

Your email is safe with us.
*
*