Please wait...

CONNECTIT

Zijn jouw arbogegevens ook weleens de weg kwijt? CONNECTIT!

  • 0

De informatiehuishouding van arbodiensten is best complex geworden de afgelopen jaren. Steeds meer werkgevers willen gegevens enkel in hun eigen systemen vastleggen, die je dan moet koppelen met de systemen van de arbodienst. En mede door de AVG is voor iedereen duidelijk dat je privacygevoelige gegevens niet zomaar mag delen. Hoe verbind je dan veilig en flexibel de volledige digitale keten van ERP/HR-systemen, salaris/payroll oplossingen, boekhoud- en verzuimpakketten met elkaar? Met CONNECTIT!

Informatie wel of juist niet uitwisselen

Zoals we in een eerdere blog beschreven, mogen we enkel persoonsgegevens delen wanneer er sprake is van doelmatigheid. Dit heeft gevolgen voor de uitwisseling van bijvoorbeeld NAW- & BSN-gegevens tussen werkgevers en (arbo)dienstverleners. Dit betekent dat op elke plek in de keten alleen de informatie, die daar relevant is, beschikbaar mag zijn. Het gaat dus niet alleen om informatie-uitwisseling, maar ook over welke informatie juist niet uitwisselen!

Single version of the truth

Een wellicht herkenbaar praktijkvoorbeeld: bij een van onze klanten werken HR-functionarissen in twee systemen die niet gesynchroniseerd zijn. In de praktijk resulteert dat in verouderde informatie en verschillen tussen dossiers in de systemen. In de ideale wereld zet je alle informatie van een bepaald type op slechts een plek vast, zodat je de kans op fouten minimaliseert. Mutaties in deze stamgegevens worden dan automatisch in alle andere systemen doorgevoerd. Alleen zo deel je gecontroleerd en selectief relevante informatie binnen de keten, zodat uiteindelijk iedereen op basis van gegarandeerd de juiste informatie werkt.

Je hebt koppelingen en koppelingen…

In de basis bestaan er twee manieren om systemen te integreren. De klassieke aanpak zijn 1 op 1 connecties tussen bijvoorbeeld het ERP-systeem van de werkgever en de verzuimapplicatie van de arbodienst. Deze aanpak biedt echter een aantal nadelen. Zeker als je meerdere systemen wilt koppelen, heb je al snel een technisch ontzettend complexe, lastig te beheren omgeving. Door de verschillende connecties ontbreekt het overzicht en de controle over de gegevensuitwisseling, waardoor fouten op de loer liggen.

CONNECTIT, jouw digitale postkantoor

Compasity kiest voor een compleet andere benadering met CONNECTIT. Zie het als een “digitaal postkantoor” dat berichten uitwisselt tussen het Compasity platform, externe software en databases van arbodiensten, werkgevers, verzekeraars en artsenorganisaties. Maar dan wel een postkantoor dat een belangrijke extra service biedt: het beoordeelt en verwerkt de uitgewisselde berichten, de datakwaliteit wordt geborgd en berichten worden gegarandeerd en in de juiste volgorde afgeleverd. Wij beschikken inmiddels over tal van (o.a. op de SIVI-standaard gebaseerde) connectoren voor veelgebruikte applicaties, zodat ook jouw systemen snel en makkelijk naadloos met elkaar communiceren en we dubbel invoerwerk zoveel mogelijk vermijden.

 

Leave a Comments

 

Your email is safe with us.
*
*